Alla ska trivas!

I Brf Drömkåken 2 finns 12 olika lägenheter i ett fint hus på bästa plats i Traneberg.  För att vi alla ska trivas är det viktigt att vi visar varandra hänsyn och håller snyggt inom området. Har du använt tvättstugan så städa efter dig, har du använt grillplatsen – glöm inte att städa efter dig så det är fint när nästa grillning ska ske.

Ordningsregler

För att allt ska fungera är det viktigt att vi visar varandra hänsyn. Undvik därför att

åstadkomma höga ljud på kvällen efter kl. 22.00 men det är viktigt att visa hänsyn under resten av dygnet också. Självklart är det tillåtet att ha fester vid t.ex.

inflyttning och födelsedagar, men meddela då dina närmaste grannar i förväg, t.ex. genom en

lapp i trappen eller i grannarnas brevlåda. Blir du störd av en granne så knacka på hos den och

berätta det. Tung stereo med hög bas är inte så lämpligt eftersom vårat hus tyvärr är lite lyhört. Undvik om möjligt slamrande ljud som kan åstadkomma stomljud (fortplantar sig lätt i hela huset). T.ex. slammer i dörrar & skåp. Använd gärna dämpande lister.

Brandsäkerhet

Det är väldigt viktigt – för att inte säga livsviktigt! – att vi inte belamrar trapphusen med barnvagnar, skor, möbler, emballage etc. Inte bara för att det ska vara prydligt, utan framförallt för vår egen säkerhets skull! Om en brand bryter ut och trappen rökfylls måste räddningspersonal lätt kunna ta sig fram. Varje lägenhet bör också vara utrustad med en brandvarnare, glöm inte att byta batterier då och då!

Cykelrum
Vi kommer att gå igenom vårat cykelrum och ta bort gamla cyklar som lämnats kvar. För att ta reda på om nån äger en cykel kommer vi hänga en lapp runt styret, tag bort denna lapp om du faktiskt äger cykeln och vill att den ska stå kvar. Cyklar som har lappar kvar om 3 månader kommer att sätta i förvaring och senare avlägsna helt. Tänk på att inte blockera gångar med cykel, använd cykelstället eller cykelrum.

Reparation och underhåll

För att allt i vårat hus ska funka bra så kommer vi genomföra löpande underhåll. Vi kommer göra en besiktning i den mån det är möjligt för att hitta saker som behöver åtgärdas. Vi tar dock tacksamt emot felanmälningar så ska vi se om det kan ordnas. (Görs på hemsidan eller till styrelsemedlemmar).

Uteplats & Underhåll

Vi har en jättefin uteplats som ni alla är välkomna att använda. Grillar finns i städskrubbar vid källardörrarna. Utemöbler kommer flyttas ut när vädret är varmt nog. Tänk på att ställa tillbaka grillarna efter användning (rengör galler och lämna inga glödande kol).
För att vår gräsmatta ska vara fin och inbjudande så turas vi om att klippa gräset. Gräsklippare finns i källaren. Om det behövs bensin så fyll på detta och lämna sen kvitto till styrelsen för ersättning.

Reklamskyltar

Vill du inte ha reklam i din brevlåda? Det ser så illa ut med handskrivna skyltar på dörrarna därför kommer vi att ta fram graverad skylt du kan sätta på dörren. Dessa kommer kunna hämtas ut från styrelsen inom kort.

Tvättstugan

Tänk på att inte fylla i för mycket skölj eller tvättmedel. Detta drabbar personen som tvättar efter dig. Städa och gör rent efter dig. (Rensa luddfilter, torka av golv & maskiner)
Vi kommer inom kort att be folk att börja använda flytande tvättmedel. Detta för att minska slitage på maskiner och överdosering.

Ventilation och inomhus klimat (vinter information)

Under vintern har styrelsen hjälpt till att rätta värmen i vissa lägenheter där det varit för kyligt. Problemet har visat sig vara Danfoss termostaterna som kärvat på elementen.

För att rätta till detta måste man ta lös Danfoss termostaten och se till att den lilla termostat piggen kan röra sig fritt fram och tillbaka.
Se denna hemsida för hur du lätt kan åtgärda din termostat samt luftar element:
http://www.alltomrenovering.se/element-termostat/

Behaglig inomhustemperatur ska vara mellan 18 – 23C enligt Energimyndigheten.

Några enkla tips:

– Lufta alla element minst en gång per år med 3 glas vatten. (krävs till hösten / efter sommaren då systemet varit tömt på vatten)

– Täta dina fönster och karmar (både mellan innerglas samt mot karmen).

– Stäng ventilationsventiler vid fönster under vintern så minskar kylan som kommer in.
Tänk dock på att inte låta det bli för fuktigt i badrummen om du använder dusch ofta.


Ventilation är något som är viktigt för att man ska ha bra inomhusklimat. Det gäller både temperatur och luftkvalité. Vi rekommenderar att ha liten springa öppen i ventilerna så det inte blir för hög luftfuktighet.
Det är viktigt att kolla så det faktiskt kommer luft ur ventilerna. Att ventilerna inte är fulla med damm eller bråte. För att kolla att ventilerna inte sitter igen så skruvar man lös sidoskruvarna och tar ut metallpaketet. Då kan man titta in och göra en visuell koll och känna med hand att det verkligen kommer luft.

Behöver du hjälp med något av ovanstående så säg till nån i styrelsen så kan vi hjälpa till med detta. Vi kan även hjälpa till att hitta värmeläckage med IR-termometer.

Tänk dock på att inte lämna ytterdörr till fastigheten öppen längre än nödvändigt då det drar in kall-luft i trapphuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *